Ferma Drobiu M. Rożniakowski

Ferma Drobiu M. Rożniakowski

62-060, Stęszew, Łódzka 119

Masa jajowa pasteryzowana - Ferma Drobiu M. Rożniakowski

Procesy obróbki technologicznej są niezbędne do tego, aby wydłużyć przydatność żywieniową wielu produktów spożywczych. Niektóre z nich znane są bardzo dobrze, gdyż skutecznie zabezpieczają produkt przed rozwojem drobnoustrojów. 

Doskonałym tego przykładem jest pasteryzacja. Jest to proces obróbki technologicznej, który polega na poddaniu produktu pod wysoką temperaturę. W takich warunkach większość bakterii oraz ich przetrwalników ginie, więc produkt automatycznie jest wolny od substancji potencjalnie niebezpiecznych. Jest to bardzo istotne w kontekście jaj, które są podatne na rozwój niebezpiecznych patogenów. 

Na stronie internetowej dostępnej pod adresem hurtownia-jaj.pl znaleźć można produkt, jakim jest masa jajowa pasteryzowana, która zapewnia wysoką wartość odżywczą, a zarazem bezpieczeństwo.

Copyright 2025 Skpl.kalisz.pl - wszelkie prawa zastrzeżone